maanantai 30. kesäkuuta 2014

Guadalestin uintikilpailu on klassikko lajissaan

Guadalest on Espanjan suosituimpia matkailukohteita. Se on vanha linnoituspaikka, joka on rakennettu ylhäälle jylhälle kalliojyrkänteelle. Alhaalla sijaitsee patoallas (Embalse de Guadalest), josta Benidormin suunnalla saadaan vettä. Tekojärven ympäri kulkee kävelyreitti, ja patikoiden maisemiin tutustuu parhaiten, hyvä retkiohje löytyy täältä.

Guadalest on tullut viime vuosina tunnetuksi myös erikoisen uintikilpailun pitopaikkana. Klassikoksi on jo tullut tekoaltaassa yleensä kesä-heinäkuun vaihteen tienoilla järjestettävä kilpailu, joka tänä vuonna pidettiin lauantaina kesäkuun 28. päivänä, kisa oli järjestyksessään seitsemäs.

Uintikilpailun järjestäjinä toimivat Guadalestin kunta ja Alcoyn uimaseura Club de Natación de Alcoy. Tänä vuonna kisaan osallistui yli 400 kilpailijaa, osanottomaksuna perittiin 19 euroa. Radan pituus oli noin 2500 metriä. Miesten sarjassa nopein aika oli 33 minuuttia ja 35 sekuntia, naisten sarjassa paras sai ajaksi 36 minuuttia ja 33 sekuntia.

Video tämänvuotisesta kilpailusta, liikkuva kuva alkaa kohdasta 7:20