sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Roomalaismarkkinat Torreviejassa 13.-15.6.2014

Espanjalaiset tuntuvat osaavan vääntää juhlan asiasta kuin asiasta. Vuosikalenteri näyttää vilisevän juhlapäiviä ja fiestoja. Moniin juhliin valmistaudutaan viikkokaupalla, tehdään esimerkiksi näyttäviä pukuja tai liikuteltavaa rekvisiittaa. Helposti voi syntyä mielikuva, että elämä Espanjassa on pelkkää juhlaa.

Myös suomalaissiirtokunnan keskus Costa Blancalla, Torreviejan kaupunki on ominut runsaasti erilaisia juhlia, joista osa on ainoastaan päivän mittainen, mutta juhlakausi saattaa toisaalta kestää myös jopa runsaan viikon verran. Tällä hetkellä ajankohtainen tapahtuma on Roomalaismarkkinat Inmaculada Concepción -kirkon edessä Plaza de la Constitución -aukiolla. Torrevieja tuntuu siirtyneen ajassa jopa pari tuhatta vuotta taaksepäin. Näyttää ”kirkon piha” taipuvan moneksi.

Markkina-alueelta löytyy paljon käsityöläiskojuja sekä useita ruokapaikkoja keskiaikaiseen tyyliin. Kauppiaat ovat pukeutuneen roomanvallan aikaisiin asusteisiin ja alueella on yleisölle ohjelmaa pitkin päivää. Lapsille on mm. gladiaattorikoulu, askartelua, tuunaa oma nimikylttisi korukivistä, hiekkaleikkejä antiikin ruukkujen kanssa, karuselli jne. 

 Kojut jatkuvat kirkolta pitkin Calle Caballero de Rodas -katua. Alueella kuullaan kiertäviä katusoittajia ja komeat " roomalaiset" sotilaat kävelevät yleisön joukossa hauskuuttamassa yleisöä, vieraat voivat kuvauttaa itsensä heidän kanssaan.
 

Käsityökojuissa on myynnissä käsin tehtyjä koruja, saippuoita, tuoksukynttilöitä, voimaa antavia sekä parantavan voiman omaavia kiviä, viiniä, kahvia, vaatteita ja kaikkea tuiki tarpeellista maan ja taivaan väliltä. Mahtava tilaisuus hankkia matkalaukkuun tuliaisia edullisesti. Erikoisuutena korupaja, jossa korutaiteilija tekee koruja suoraan asiakkaan toiveiden mukaan. Ja korun saa siis heti mukaansa. Ainoa haaste on valinnan vaikeus...
Ruokapaikoissa on tarjolla kebabia, vartaita, kuskusia, avotulella grillattuja makkaroita, grillikylkeä ja kaikenlaisia herkkuja. Alueen muutkin ruokapaikat ja kahvilat ovat tietenkin myös auki. Ja tämä kaikki hyvällä mielellä ja pilke silmäkulmassa.


Monet kojujen myyjät/yrittäjät ovat tulleet ympäri Espanjaa. Eiköhän mennä sankoin joukoin näyttämään, että me torreviejalaisetkin rakastamme erilaisia tapahtumia ja olemme innolla kannustamassa mukana kun on tiedossa jotakin hauskaa.

Nämä markkinat ovat kolmipäiväiset ajalla 13.-15. kesäkuuta. Ohjelmaa on jokaisena päivänä aamupäivän noin klo 11 alkaen iltayhteentoista saakka. Lähempiä tietoja ohjelmasta löytyy täältä.  (Teksti ja kuvat: Esa Krautsuk)

Kuvia klikkaamalla saa ne suuremmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti