torstai 19. kesäkuuta 2014

Costa Blancan Suomi-Seuralla vilkasta kesätoimintaa

Suomi-Seuran toimisto Torreviejassa, Calle Concordia 96.
Costa Blancalle perustettiin vuonna 1986 oma Suomi-Seura, joka on siitä lähtien pyrkinyt toimimaan monin tavoin jäsentensä parhaaksi alueella. Koska suuri osa suomalaisista palaa kesäksi Suomeen, Seuran varsinaiseen toimintaan tulee katkos huhtikuun loppupuolelta lähtien aina lokakuun alkuun saakka.

Kesäksi Espanjaan jäävien määrä lisääntyy kuitenkin koko ajan suomalaisen yhteisön kasvaessa Costa Blancalla. Toisaalta moni tulee Suomesta lyhytaikaiselle lomalle Espanjaan. Paineet järjestää myös Seuran kesätauon ajaksi erilaisia aktiviteetteja ovat siten kasvaneet.

Jo useiden kesien ajan Suomi-Seuran kirjasto on ollut avoinna kerran viikossa tiistaisin. Kirjastossa on tarjolla jo yli 4000 teosta. Nykyinen tilanahtaus kuitenkin rajoittaa kirjaston laajentamisen.

Asuntoasioista kerrottiin kesäkahviossa tiistaina 17.6.
Torreviejassa on myös Suomi-Seuran kahvila ollut kesäisin rajoitetusti auki. Tällä kesäkaudella kahvion vetäjiksi ovat lupautuneet Raija ja Esa Krautsuk elokuun alkupäiviin saakka. He ovat saaneet kahvila-
toimintaan mukaan lisää innostuneita henkilöitä. Kahvio on avoinna joka tiistai klo 10-14. Seuran kirjaston piti olla kulu-
vana kesänä avoinna tiistaisin ainoastaan kaksi tuntia klo 11-13, mutta kahviokävijöiden yllättävän suurien määrien vuoksi kirjaston aukioloajaksi muutettiin sama kuin kahviolla eli neljän tunnin mittaiseksi.

Tiistai-iltapäivisin Suomi-Seuralla on myös Teematiistai-tapahtumia, joissa eri alojen asiantuntijat pitävät tietoiskuja. Ensimmäisenä aloitti Pia Koivuranta 19. toukokuuta aiheenaan Ovi auki elämään. Mietteitä ja ajatuksia elämästä Espanjassa. Viime tiistaina 17.6. 360Hometourin Timo Markkula ja Seppo Valkonen kertoivat Asuntotiistai-tilaisuuden merkeissä eteläisen Costa Blancan asumiseen liittyvistä trendeistä valottaen mm. asunnon vuokraamista, ostamista ja myymistä. Kesäkahvilan lisäksi kahvilanpitäjillä on tarkoitus vielä aloittaa erilaista harrastustoimintaa kesäksi.

Suomi-Seuran varsinaisen toimintakauden ulkopuolella ovat ylimääräisinä juhlina jo olleet vappujuhla ja äitienpäiväjuhla. Seu-
raavaksi järjestetään Seuran toimistolla (Calle Concordia 96)  juhannusjuhlat perjantaina 20.6. klo 14.00–17.00. Tarjolla on suomalainen pitopöytä, boolia, viiniä ja olutta. Sisäänpääsymaksu 10 euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti