lauantai 21. kesäkuuta 2014

Onnistuneet Juhannusjuhlat Suomi-Seuralla

Torreviejassa suomalaiset kokoontuivat juhlistamaan juhannusaattoa Suomi-Seuran tiloihin perjantai-iltapäivänä. Mukana juhlimassa oli myös suomenruotsalaisia ja heidän ruotsalaisia vieraitaan. Tunnelma oli iloinen ja rento. Tervetulomaljan (seljankukkabooli) aikana ehdittiin vaihtaa kuulumisia ja tutustua uusiin jäseniin.

Puheenjohtaja Jouko Raita
Puheenjohtaja Jouko Raita toivotti kaikki tervetulleeksi juhlimaan juhannusta ja mukaan Suomi-Seuran toimintaan. Kiitosta sai myös Kesäkeittiö-kokeilu, joka on osoittautunut tarpeelliseksi ja suosituksi. Selkeästi suomalaiset tarvitsevat kokoontumispaikkaa myös kesäaikana. Ja mikä sen parempaa kuin tavata hyvän ruoan ja juoman merkeissä.

Ruoka sai kiitosta kaikilta, perinteiset suomalaiset juhlaruoat maistuvat siis Espanjan lihapatojen äärelläkin. Kesäkeittiön emäntä Raija oli valmistanut jo lapsuudestaan tuttuja juhannusruokia tätien ja mummojen resepteillä. Päivän menuuseen kuului silliä, uusia perunoita, smetanasilliä, kuorrutettua kylmää lohta majoneesi-
kastikkeella, porkkana-
laatikkoa ja makeaa makaronilaatikkoa, lihapullia, mausteista lihapataa, etikka-
kurkkuja, tomaattisipuli-
salaattia ja vihersalaattia.

Ruotsalainen ystävämme heltyi melkein kyyneliin huomatessaan, että hänen rakastamaansa porkkanalaatikkoa (kuvassa vasemmalla) saa myös Espanjasta, Suomi-Seurasta! Kannattaa siis tulla kauempaakin.... Ruoka tarjoiltiin seisovasta pöydästä, joka oli koristeltu erityisen kauniisti.


Seisovan pöydän herkut maistuivat myös nuorisolle.
Suuren suosion sai kesäyön unelma -marenkikermakakku.
Talon seljankukkaboolia nautittiin myös jälkiruoan, suussasulavan marenkikermakakun kera. Hyvä ruoka, maistuvat juomat ja iloinen tunnelma jäivät varmasti kaikkien mieleen.

Ensi tiistaina on Suomi-Seuran kesäkeittiö jälleen auki, silloin tarjoillaan mm. aitoa Tapolan mustaamakkaraa ja puolukkahilloa. (Teksti ja kuvat: Esa Krautsuk)


Costa Blancan Suomi-Seuran toimintakertomus vuodelta 2013 on luettavissa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti