Puheenjohtaja Jouko Raita |
Puheenjohtaja Jouko Raita
toivotti kaikki tervetulleeksi juhlimaan juhannusta ja mukaan
Suomi-Seuran toimintaan. Kiitosta sai myös Kesäkeittiö-kokeilu,
joka on osoittautunut tarpeelliseksi ja suosituksi. Selkeästi
suomalaiset tarvitsevat kokoontumispaikkaa myös kesäaikana. Ja mikä
sen parempaa kuin tavata hyvän ruoan ja juoman merkeissä.
Ruoka sai kiitosta
kaikilta, perinteiset suomalaiset juhlaruoat maistuvat siis Espanjan
lihapatojen äärelläkin. Kesäkeittiön emäntä Raija oli
valmistanut jo lapsuudestaan tuttuja juhannusruokia tätien ja
mummojen resepteillä. Päivän menuuseen kuului silliä, uusia
perunoita, smetanasilliä, kuorrutettua kylmää lohta
majoneesi-
kastikkeella, porkkana-
laatikkoa ja makeaa makaronilaatikkoa,
lihapullia, mausteista lihapataa, etikka-
kurkkuja,
tomaattisipuli-
salaattia ja vihersalaattia.
Ruotsalainen ystävämme
heltyi melkein kyyneliin huomatessaan, että hänen rakastamaansa
porkkanalaatikkoa (kuvassa vasemmalla) saa myös Espanjasta, Suomi-Seurasta! Kannattaa
siis tulla kauempaakin.... Ruoka tarjoiltiin seisovasta pöydästä,
joka oli koristeltu erityisen kauniisti.
Seisovan
pöydän herkut maistuivat myös nuorisolle.
Suuren suosion sai
kesäyön unelma -marenkikermakakku.
|
Talon seljankukkaboolia
nautittiin myös jälkiruoan, suussasulavan marenkikermakakun kera.
Hyvä ruoka, maistuvat juomat ja iloinen tunnelma jäivät varmasti
kaikkien mieleen.
Ensi tiistaina on
Suomi-Seuran kesäkeittiö jälleen auki, silloin tarjoillaan mm.
aitoa Tapolan mustaamakkaraa ja puolukkahilloa. (Teksti ja kuvat: Esa
Krautsuk)
Costa Blancan Suomi-Seuran
toimintakertomus vuodelta 2013 on luettavissa täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti