sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Vesille venosen mieli Alicantessa

Ei pidä hämmästyä, jos näkee yllättävän monissa veneissä "Suomen viirin" Alicanten vesillä ja satamassa, sillä paikallisella pursiseuralla on käytössään sinivalkoinen ristiviiri. Real Club de Regatas de Alicante on yksi Espanjan

 
vanhimmista ja aktiivisimmista alan seuroista, joka on perustettu jo huhtikuussa vuonna 1889. Pursiseura vietti siten keväällä 125-vuotisjuhliaan. Sen kunniaksi on seuran historiasta tehty juhlavideo (alla):


Alicanten satama on myös risteilyalusten vilkas kohde. Tänä vuonna siellä vierailee kaikkiaan noin 20 isoa alusta ja ensi vuodeksi on alustavasti tiedossa jo noin 35 laivaa eli 75.000 matkustajaa. Risteilyvieraille on lähiseuduilla tarjolla runsaasti mielenkiintoisia tutustumiskohteista, joista on tehty satamalaitoksen toimesta upea informatiivinen esittelylehtinen.
Volvo Ocean Race (tunnettiin aiemmin nimellä Whitbread Round the World Race) on joka kolmas vuosi järjestettävä iso purjehduskilpailu, jonka reitti kiertää maapallon ympäri. Reitti on vuosien saatossa vaihdellut, mutta tyypillisesti lähtö on Euroopassa syys-lokakuussa ja maailma kierretään idän suuntaan.

Edellinen Volvo Ocean Race -kilpailu järjestettiin vuosina 2011-2012. Seuraavan, kahdennen-
toista kilpailun on määrä alkaa ensi lokakuussa. Sen lähtösatama on Alicante ja maali Göteborgissa Ruotsissa. Tämä on kolmas peräkkäinen kerta kun Alicanten satama on valittu tämän näyttävän ja vaativan kilpailun lähtöpaikaksi, sillä myös vuosina 2008 ja 2011 kilpailu alkoi sieltä.


Tulevassa kilpailussa on yhteensä 11 satamaa ja yhdeksän varsinaista purjehdusväliä. Reitillä on pituutta noin 72.000 kilometriä. Aikaa kilpailijoilla kuluu kaikkiaan yli 8 kuukautta, sillä maalissa ollaan kesäkuun lopulla 2015. Reittikarttaan voi tutustua täällä.


Alicanten satamaan perustettiin vuonna 2012 Volvo Ocean Race -nimeä kantava museo. Se on avoinna tiistaista lauantaihin klo 11-21 ja sunnuntaisin klo 11-15. Museoon on vapaa pääsy, opastettu kierros on maksullinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti