torstai 12. kesäkuuta 2014

Espanjansuomalaisten tapaaminen Lahdessa 12.6.2014

Lähes puolensataa Espanjan ystävää kokoontui torstaina 12. kesäkuuta perinteiseen tapaamiseen Lahdessa, paikkana oli kaupungin satamassa sijaitseva Vesijärven vanha rautatieasema, joka on ollut myös kaikkien aikaisempien kokoontumisten tyyssijana aina vuodesta 2006 alkaen. Rakennuksessa toimii nykyään Kahvila Kariranta, jonka kodikkaat huoneet antoivat oivat puitteet tilaisuudelle.

Tällä kerralla ilma oli Lahdessa edelliskertojen kauniista säästä poiketen tihkusateinen, joten taivaskin itki myötätunnosta kun läsnäolijat niin kaipasivat Espanjaa! Ilahduttavaa oli, että tilaisuutta oli mainostettu Aurinkorannikonkin puolella, joten paikalle saapui myös Costa del Solin suomalaisia vaihtamaan ajatuksia costablancalaisten kanssa.

Hienoa oli tavata Lahdessa myös Costa Blancalla neljän vuoden työkautensa juuri päättäneet talvipappi Sakari Vuorinen ja hänen kanttoripuolisonsa Maija Vuorinen, jotka ovat näiden vuosien aikana tulleet tutuiksi monille espanjansuomalaisille. Samoin paikalla olivat Seppo Snellman, Reijo Kanninen ja Matti Varis, jotka kaikki olivat kantavia voimia kun näitä Lahden tapaamisia aikoinaan alettiin järjestää.
Mutta miten kaikki sai alkunsa? Ajatus tällaisen tapaamisen järjestämisestä syntyi talvella 2006 Costa Blancan Suomi-Seuran kahviossa Torreviejassa muutamien Lahden seudulta kotoisin olevien sattuessa samaan pöytään. Keskustelijat tiesivät, että tamperelaisilla oli jo perinteeksi muodostunut vuosittainen tapaaminen kesäkuun alun tiistaina Tammelantorilla niin miksei sitten Lahdessakin voisi onnistua.

 
Tietoa Lahden ensimmäisestä tapaamisesta levitettiin tehokkaasti, ja peräti 64 henkilöä saapui paikalle. Kokoontumisen varsinaisena tavoitteena oli Espanjassa talvehtivien suomalaisten tapaaminen kotimaassa. Tilaisuus onnistui erinomaisesti, joten päätettiin tehdä tapahtumasta perinne siten, että ajankohtana on kesäkuun toinen torstai klo 12 ja paikkana Kahvila Kariranta. Nyt kokoonnuttiin siten jo yhdeksännen kerran. Osanottajien määrä on näinä vuosina vaihdellut 35-80 välillä.

Seuraavan kerran tavataan Lahdessa siis 11.6.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti