tiistai 15. heinäkuuta 2014

Alicanten historiaa Sevillassa


Sevilla on Andalusian pääkaupunki ja kulttuurin keskipiste, joka on täynnä upeita ja erikoisia nähtävyyksiä. Sevillasta löytyy runsaasti myös viheralueita, ja yhtenä Euroopan kauneimpana puistona tunnettu Parque de María Luisa on todella nimensä veroinen ja tutustumisen arvoinen. Puiston reunalla sijaitsee vaikuttava Plaza de España, joka rakennettiin vuoden 1929 kansainvälistä iberialais-amerikkalaista näyttelyä varten.

Plaza de España rakennettiin juuri ennen vuoden 1929 suurta pörssiromahdusta. Niinpä sen alkuperäinen rooli maailmannäyttelyn näyttävänä pitopaikkana jäi toivottua vähäisemmäksi. Nykyisin niin paikalliset kuin turistitkin käyvät ihailemassa kokonaisuutta ja monenlaisia yksityiskohtia, joita on laajalla alueella joka makuun.

                               

Plaza de España on upeimpia vierailupaikkoja koko Sevillassa. Sinne on vapaa pääsy, ja sen hienolla pihamaalla on mukava käyskennellä niin päivällä kuin illallakin. Aukiota reunustaa puolikaaressa vaikutuksen tekevä kaunis rakennus Palacio Español. Alueella on vallihaudan tyylinen vesiväylä, jolla voi soudella. Hevosvaunuja saapuu paikalle jatkuvalla syötöllä, ja kaikenlainen toiminta kitaristeista yleiseen ilonpitoon pitävät kenet tahansa paikalla pitkänkin ajan.


Palacio Españolin linnamainen luomus on espanjalaisten versio Versaillesista. Rakennusta koristavat mm. Espanjan eri maakuntien ja niiden pääkaupunkien kauniit kaakelityöt, jotka kuvaavat maan historiallisia tapahtumia. Alicanten loosin aihe on puunilaissodasta. Siinä sotapäällikkö Hamilcar Barca on poikansa Hannibalin kanssa vuonna 231 eaa. perustamassaan sotilastukikohdassa Akra Leukassa, jossa sijaitsee nykyinen Alicanten kaupunki. Roomalaiset valloittivat Akra Leukan vuonna 201 eaa. ja antoivat sille nimeksi Lucentum. Akra Leukan nimi elää nykyään vielä mm. alicantelaisen koripalloseuran nimessä.


Alicanten nimen synnystä on legenda, josta on useita versioita. Yksi suosituimmista löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti