lauantai 26. heinäkuuta 2014

Flyboard mahdollistaa delfiinisukellukset!

Flyboarding eli vesisuihkulautailu on uudehko vesiurheilulaji, jonka kehitti tämän vuosikymmenen alussa eräs ranskalainen vesijettikuljettaja. Tässä viime vuonna myös Espanjaan ja Suomeen rantautuneessa lajissa taiteillaan laudalla vetten päällä. Laudan pitävät ilmassa vesipatsaat, joiden voima on lähtöisin vesijetin turbiineista. Jetistä voima ohjataan paloletkun tapaista taipuisaa putkea pitkin lautaan, joka nousee vesisuihkujen varassa ilmaan jopa yli kymmenen metrin korkeuteen. Laudalla pystyy kääntyilemään, tekemään voltteja, sukelluksia ja kierteitä, kaikkea mitä mielikuvitus keksii eli suorittamaan uskomattomia akrobaattisia temppuja, joihin ei maalla kykenisi.
 Katsojasta saattaa tuntua, että tasapainoilu laudan kanssa on vaikeaa, mutta näin ei ole, vakuuttavat alan harrastajat ja kouluttajat. Laudalla liikutaan kallistamalla vartaloa, nousemalla varpaille ja nostelemalla jalkoja. Esimerkiksi käännyttäessä nostetaan toista jalkaa. Tasapaino pysyy yllättävän helposti, koska lauta on niin hyvin suunniteltu ja rakennettu. Laite on kevyt ja turvallinen, joten sen hallinnan oppii alle 15 minuutissa.


Laudan ja vesiskootterin hankintahinta pyörii noin 5000–6000 eurossa, joten mikään kovin halpa harraste se ei ole. On perustettu alan yrityksiä, jotka antavat koulutusta ja vuokraavat laitteita. Myös pitkin Costa Blancan rannikkoa on muutamilla paikkakunnilla mahdollista kokea vesisuihkulautailun avulla itsensä ylittämistä sekä nauttia kesästä ja vedestä. Moni uneksii lentämisestä ja vapaudesta liikkua vedessä esteettömästi, nyt se on mahdollista! Torreviejasta käsin palvelujaan tarjoaa Flyboard Torrevieja.

Tämän uuden vesiurheilulajin harrastajat ovat ehtineet kilpailla jo mm. suomen- ja maailmanmestaruudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti