keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Alicanten postimerkkien ja vanhojen rahojen markkinat

Espanjassa on suuri joukko ihmisiä, jotka uhraavat vapaa-aikansa vanhoille rahoille ja postimerkeille. Costa Blancan alueella on monia asiaan erikoistuneita liikkeitä ja markkinoita. Melkein kaikilla alueen markkinoilla on ainakin muutamia myyjiä, jotka myyvät vanhoja rahoja sekä postimerkkejä.

Alicantessa on joka sunnuntai ja juhlapyhinä markkinat, jotka ovat erikoistuneet yllä oleviin tuotteisiin. Paikka on kaupungintalon aukio (Plaza del Ayuntamiento), markkinat ovat virallisesti kello 9–14 välillä, käytännössä parhaat löydöt tehdään ennen kuin myyjät ovat kunnolla saaneet pöytiään koottua.


Myyntikojuja on monena sunnuntaina aukion täydeltä.

Espanjassa on oma laaja postimerkkihistoriansa. Alan markkinoilla vasta käsittää kuinka suosittua Espanjan postimerkkeilyharrastus oikein on. Esillä on toinen toistaan komeampia teemakansioita, joista voi valita kiinnostuksensa kohteita. Mukana toki on muidenkin maiden merkkejä, varsinkin joissain juna-, laiva- ja lentokoneaiheissa on mielenkiintoista nähtävää. Myös korttien ja kirjekuorien ystäville on tarjolla hienoja löytöjä.

Hieno kaupungintalon aukio tarjoaa erinomaiset
 puitteet raha- ja postimerkkimarkkinoille.
 
Nykyeurot ovat monelle tosi kiintoisia keräilykohteita, eri euromaat kun voivat tehdä joka vuosi omia 2 euron erikoisrahoja, samoin melkein joka vuosi on julkaistu yhteisiä juhlarahoja. Lähes kaikkia eurorahoja oli tarjolla. Markkinoilla oli myytävänä myös Suomen 1 ja 2 sentin lyöntikiiltoisia rahoja. Toki Espanjan ja muiden maiden ennen euroa julkaistut rahat olivat hyvin edustettuina, sekä kolikot että setelit.


Paikallisessa kahvilassa on tarjolla hienoja espanjalaisia
leivonnaisia, jotka ovat viedä kielen mennessään.
Kun kyseessä on keräilyalan markkinat, mukana on myös jonkin verran musiikki-
tallenteiden, vanhojen lelujen ja lehtien kauppiaita. Jos on vähänkin kiinnostunut näiden erikoismarkkinoiden tavaroista, niin asiaan kannattaa varata koko aamupäivä. Sen verran eksoottinen paikka on.

 
Hienolla kaupungintalon aukiolla on myös hyviä leivonnaisia tarjolla paikallisen hotellin kahvilassa, siellä on hyvä istuskella ja tarkastella markkinoilla tehtyjä löytöjä.

Teksti ja kuvat: Stefan Andersson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti