torstai 24. heinäkuuta 2014

Kuumailmapalloseikkailu Costa BlancallaKuumailmapallo on vanhin lentolaite, jolla on onnistuneesti pystytty lentämään. Ensimmäinen miehitetty kuumailmapallolento tehtiin jo vuonna 1783 Ranskassa. Alkuaikojen harraste- ja kilpailukäytöstä lentäminen levisi hiljalleen myös yleisö-
lentoihin ympäri maailman.

Costa Blancan taivaalla on nähtävissä sopivalla säällä kuumailmapalloja silloin tällöin, varsinkin viikon-
loppuisin. Asialla on Aeroglobo-niminen yritys, joka ensimmäisenä Valencian itsehallintoalueella aloitti lennot vuonna 1986 Elchessä ja lähiympäristössä. Yhtiön käytössä on kaksi kuumailmapalloa, joista toiseen mahtuu neljä henkilöä ja suurempaan kahdeksan. Alle kuusivuotiaat lapset eivät pääse matkustajiksi. Lentopaikka on varattava mielellään vähintään viisi päivää ennen lentoa.

Aeroglobo tarjoaa yleisölle lähinnä neljänlaisia lentoja: peruslento, ryhmälento, romanttinen parilento tai asiakkaan toiveen mukaan räätälöity lento muuallakin kuin Costa Blancalla. Peruslennolla lennetään Elchen ja Vega Bajan alueella mm. Elchen palmumetsien ja Hondon luonnonpuiston yllä. Maisemia käydään ihailemassa yli tuhannen metrin korkeudessa. Itse lento kestää noin 60 minuuttia ja kaikkiaan oheistoimintoineen kolme tuntia. Lento-osuuden päätyttyä maassa odottaa virkistävä piknik cavatarjoiluineen. Peruslennon hinta on 140 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti