sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

La Palmera – hevostelua joka lähtöön!


Monen pienen tytön ja vähän isommankin harrastuksena on ratsastaminen. Joillekin se on vasta haave. Eikä se ole pelkästään tyttöjen juttu. Länkkärit hevosten selässä olivat miehiä...

Torreviejassa ja sen lähialueilla on useita talleja, joissa voi ratsastaa. Tässä esittelemme yhden parhaista, suomalais-espanjalaisessa omistuksessa olevan La Palmera -tallin, joka sijaitsee La Matan suolajärven pohjoispuolella keskellä keltaisena notkuvia sitruslehtoja.

Toinen tallin omistajista, suomalainen Pia Aho, saapui Espanjaan perheineen noin 15 vuotta sitten viettä-
mään välivuotta – joka jatkuu yhä. Pia oli ikänsä ollut hevostyttö, mutta vasta Espanjassa hevosista tuli työ, harrastuksesta koko elämä. Pian mies Claus on kiinteistöalalla, tytär Claudia opiskelee yliopistossa, mutta on koko sydämestään äitinsä kaltainen hevostyttö.

Pia Aho

Alussa tallitoimintaa pyöritettiin vanhalla härkätaisteluareenalla. Kun areena purettiin, piti etsiä uudet tilat. Vuonna 2002 Pia ja hänen espanjalainen yhtiökumppaninsa, ratsumestari Antonio, aloittivat La Palmera -ratsutilan pitämisen sen nykyisissä tiloissa.


La Palmeran talleissa on hoitohevosia ja tallin omia hevosia. Siellä järjestetään sekä ratsastuskursseja että annetaan yksityisopetusta.

Perheen pienimmille on poniklubi lauantaisin klo 10–13. Silloin vanhemmat voivat jättää kurssille osallistuvat lapset tallille Pian hoiviin. Klubilaiset tutustuvat hevosiin, hoitavat niitä ja evästauon jälkeen kokeilevat ratsastustakin kukin omien taitojensa ja rohkeutensa mukaan: ensikosketuksen hevosen selkään voivat saada talutusratsastajat ja pidemmälle ehtineet pääsevät ratsastamaan ihan oikeastikin. Klubin tarkoitus on tutustuttaa lapset hevosiin hauskan yhdessäolon myötä ja tarjota samalla vanhemmille muutama tunti omaa aikaa.


Porukka tallilla on kansainvälistä, mutta suomen kielellä pärjää loistavasti. Mikäli ratsastaminen ei kiinnosta, niin vaihtelua lomaohjelmaan saa kärryajelulla. Hevonen valjastetaan kärryn eteen ja retken määränpäänä voi olla esimerkiksi kiva pieni ravintola, jossa tarjolla on herkullinen lounas. Tai sitten voidaan eväät pakata koriin, ja kärrytellä sopivaan piknik-paikkaan luonnonhelmassa. Jokaiselle asiakkaalle voidaan räätälöidä juuri sellainen retki kuin hän haluaa.


Tallille on helppo ensikertalaisenkin löytää. Rantatieltä N-332 La Matan ja Guardamarin puolestavälistä käännytään Los Montesinosiin vievälle tielle. Sitä ajetaan noin neljä kilometriä kiertoliittymään, jossa suolajärven suuntaan kyltti La Palmera. Vastakkaisesti suunnasta tultaessa löytää myös perille helposti. Torrevieja-Crevillente tieltä käännytään kiertoliittymästä Guardamar del Seguran suuntaan. Ajetaan noin kaksi kilometriä kiertoliittymään, josta oikealle pikkutielle. Sitä edetään noin 800 metriä, hevostila sijaitsee vasemmalla puolella. Tässä vielä linkki Google Mapsin karttaan, jonka avulla ratsutilan sijainti löytyy helposti.

La Palmera sijaitsee keskellä sitruslehtoja (kuva: Google Maps)

Varaukset ja tiedustelut: Pia Aho / puhelinnumero 620 622 697

Teksti: Aulikki Mäkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti