tiistai 8. heinäkuuta 2014

Déniassa parhaillaan Bous a la Mar -viikko

Ulkomaita myöten on tunnettu vuosittain heinäkuun alussa pidettävä Pamplonan härkäjuoksu San Fermín -festivaalin yhteydessä. Tämäntapaisia härkäjuoksuja (esp. encierro) pidetään pienemmässä mittakaavassa muuallakin Espanjassa.

Härät tuntuvat olevan edelleen pakkomielle monille espanjalaisille ikään ja sukupuoleen katsomatta, joten näiden komeitten eläinten kanssa järjestetään mitä moninaisimpia tapahtumia ja tempauksia. Lukuisia vahinkoja ja jopa hengenlähtöjä sattuu silloin tällöin, mutta se ei tunnu haittaavan menoa!

Härkätaistelujen vähetessä Espanjassa korostuvat helposti muut härkiin liittyvät tapahtumat. Alicanten maakunnassa Dénian kaupungissa järjestetään vuosittain heinäkuun alkupuolella monipäiväiset Bous a la Mar -juhlallisuudet, jotka ovat parhaillaan meneillään heinäkuun 13. päivään saakka.

Dénian Toros al Mar -juhlat lienevät kaupungin tunnetuimmat. Niiden ajankohta on heinäkuun toinen viikko. Silloin pidetään satamassa myös tapahtumaa varten pystytetyllä areenalla härkätaistelu, jossa kilpailijoiden tavoitteena on houkutella härkä hyppäämään laiturilta mereen. Tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikki uskaliaat voivat osallistua kilpailuihin. Tämä perinne aloitettiin vuonna 1926. Koska Dénia kuuluu valencianon-
kieliseen alueeseen, härkäjuhlien nimi tunnetaan parhaiten kyseisellä kielellä.
 
 
Tuoreelta videolta saa hyvän kuvan siitä, miten tyypillinen härkätaistelu etenee Déniassa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti