perjantai 31. lokakuuta 2014

Kauhua Torreviejan kaduilla

Halloween on anglosaksisissa maissa pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. vietettävä juhlapäivä, alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli pyhäinpäivän aatto.

Halloween-juhlinta on vuosien saatossa tehnyt tuloaan myös lähes kaikkialle Espanjaan. Kyllähän tähän maahan juhlia vielä mahtuu, mutta tällainen anglosaksisen kulttuurin tuontijuhla ei ole kuitenkaan kaikkien mieleen. Mutta kansa vaatii sirkus-huveja, joten myös Torreviejassa on jo vuosia järjestetty tämän aihepiirin kauhutapahtumia.

Torreviejassa Halloween-juhlinta alkaa varsinaisesti perjantai-iltana, kun kello 21 lähtee keskusaukiolta (Plaza de la Constitución) liikkeelle kulkue, joka kierreltyään keskustan katuja päätyy Paseo Vista Alegrella sijaitsevalle Monumento al Coralistalle. Siellä juhlinta jatkuu. Real Club Nauticon edustalle pystytetään baari, josta saa yhden euron hintaan syötävää ja juotavaa. Illan kuluessa palkitaan omaperäisiä ja pelottavia pukuja.
 

Koska pyhäinpäivä osuu tänä vuonna viikonlopulle, saadaan juhlia oikein kunnolla ja perusteellisesti. Torreviejassa on maksullisia tilaisuuksia, mutta lisäksi myös vapaapääsyisiä tapahtumia. Lauantaina järjestetään Asociación Cultural Andaluzan tiloissa klo 19 juhla, jossa mm. kilpaillaan parhaista Halloween-asuista. Sunnuntaina koko päivän aamukymmenestä lähtien vietetään Torreviejan kulttuurikeskuksessa toisen kerran kauhuelokuvien päivää Torrerificoa, josta löytyy lisätietoja täältä.

Torreviejan Halloween-kulkue järjestetään saman kaavan mukaisesti kuin edellisenä vuonna:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti