perjantai 10. lokakuuta 2014

Volvo Ocean Race alkaa Alicantesta

Volvo Ocean Race (tunnettiin aiemmin nimellä Whitbread Round the World Race) on joka kolmas vuosi järjestettävä iso purjehduskilpailu, jonka reitti kiertää maapallon ympäri. Reitti on vuosien saatossa vaihdellut, mutta tyypillisesti lähtö on Euroopassa syys-lokakuussa ja maailma kierretään idän suuntaan.

Järjestyksessään kahdestoista kilpailu alkaa lauantaina lokakuun 11. päivänä klo 13.00. Sen lähtösatama on Alicante ja maali Göteborgissa Ruotsissa. Tämä on kolmas peräkkäinen kerta kun Alicanten satama on valittu tämän näyttävän ja vaativan kilpailun lähtöpaikaksi, sillä myös vuosina 2008 ja 2011 kilpailu alkoi sieltä.

Virallinen reittikartta (kuva: Volvo Ocean Race)
Kilpailussa on nyt yhteensä 11 satamaa ja yhdeksän varsinaista purjehdusväliä. Reitillä on pituutta noin 72.000 kilometriä. Tällä kerralla kilpailuun osallistuu seitsemän venekuntaa. Aikaa kilpailijoilla kuluu kaikkiaan yli 8 kuukautta, sillä maalissa ollaan kesäkuun lopulla 2015.


Alicanten satamaan perustettiin vuonna 2012 Volvo Ocean Race -nimeä kantava museo. Se on avoinna tiistaista torstaihin klo 11–21, perjantaisin ja lauantaisin klo 10–18 sekä sunnuntaisin klo 10–14. Museoon on vapaa pääsy, opastettu kierros on maksullinen.

Kilpailun lähtötunnelmia Alicanten satamassa vuonna 2011:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti