maanantai 27. lokakuuta 2014

Suomalainen taidenäyttely Torreviejassa

Espanjalainen kulttuuri on monipuolista, ainutlaatuista ja kiehtovaa. Se hellii kaikkia aisteja! Espanjan maalaustaiteen historia on pitkä ja loistelias. Viime vuosisadalta voidaan mainita vaikka Pablo Picasso, Salvador Dalí ja Joan Miró. Espanjassa on useita taidemuseoita, jotka vaalivat alan mainetta ja kunniaa. Maahan tuodaan myös tilapäisiä taidenäyttelyitä, jotka esittelevät arvostettujen ulkomaisten taiteilijoiden töitä. Etenkin Madrid ja Barcelona suurina kaupunkeina ovat kunnostautuneet tällä rintamalla. Pienempien paikkakuntien osalle on yleensä jäänyt vähemmän tunnettujen taiteilijoiden tuotantoa.

Torreviejan kulttuurikeskus Virgen del Carmen saa silloin tällöin suojiinsa kiinnostavia kokoelmia. Lokakuun 10. päivänä siellä avattiin erityisesti meitä suomalaisia kiinnostava kolme viikkoa kestävä näyttely, joka jatkuu siis vielä lokakuun viimeiseen päivään saakka. Kyseessä on suomalaistaiteilijoiden Antti Rimaajan ja Ritva Paasimaan yhteisnäyttely, jossa on esillä heidän maalauksiaan ja veistoksiaan.


Antti Rimaaja on syntyisin Turusta ja opiskellut Helsingin kuvataideakatemiassa. Hänelle taide merkitsee kauneuden ja rytmin löytämistä ja esittämistä. Hän ei siksi halua selittää teoksiaan vaan toivoo jokaisen katsojan ymmärtävän ne omalla tavallaan.


Näyttelyssä on esillä suomalaisia ja espanjalaisia aiheita vierekkäin
 (esim. härkä ja suomenhevonen)
 
Ritva Paasimaa on syntynyt Inarissa. Hän on ollut kiinnostunut taiteesta nuoresta alkaen mutta työskennellyt eri alalla menettämättä koskaan kiinnostustaan taiteen tekemiseen. Paasimaa on osallistunut moniin näyttelyihin Suomessa mutta on nyt ensimmäistä kertaa esillä Espanjassa.


Suolajärvi
 
Näyttely on avoinna ensi perjantaihin saakka päivisin klo 8.30–21.30 Centro Cultural Virgen del Carmen -kulttuurikeskuksessa, Calle del Mar 21, Torrevieja.

Näyttelyn avajaisista on video YouTubessa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti