lauantai 18. lokakuuta 2014

San Fulgencion katujuoksu 19.10.2014

Espanjassa juoksuharrastus on yksi suosituimpia liikunta- ja kilpailumuotoja. Myös aivan pienet paikkakunnat pyrkivät järjestämään vähintään kerran vuodessa juoksukilpailun, johon osallistuu espanjalaisten lisäksi runsaasti myös maassa asuvia ulkomaalaisia etenkin rannikkoseuduilla.


Costa Blancalla aktiivisesti toimiva suomalainen urheiluseura Club Atletismo Finlandia Torrevieja eli tuttavallisemmin Caffi osallistuu syksystä kevääseen moniin juoksukilpailuihin. Seuralla on noin sata jäsentä. Sen kauden avaus on sunnuntaina 19. lokakuuta San Fulgenciossa, jolloin neljä jäsentä osallistuu paikalliseen Carrera Popular Villa de San Fulgencio -kilpailuun. Tämä suosittu juoksu järjestetään nyt neljännen kerran. Osanottajien määrä on rajoitettu 350 juoksijaan.


Kilpailu tapahtuu La Marinan urbanisaatiossa, joka sijaitsee kukkulalla Torreviejan ja Alicanten lentokentän puolivälissä. Näin tästä katujuoksusta saadaan mielenkiintoinen alamäki-ylämäkikisa. Reitillä on yksi todella pitkä ja loiva alamäki sekä loppupuolella muutama hyvin jyrkkä nousu. Reitti on pituudeltaan viisi kilometriä ja se juostaan kaksi kertaa eli yhteensä 10 kilometriä. Lähtö tapahtuu sunnuntaina aamupäivällä klo 10 Plaza Sierra Castilla -aukiolta. Nyt joukolla kannustamaan suomalaisia ja toki muitakin katujen varsille!

Lisätietoja juoksusta virallisilta verkkosivuilta:  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti