perjantai 17. lokakuuta 2014

Suomalaisväriä Alicanten konserteissa

Kun Alicanteen valmistui vuonna 2011 neljän vuoden rakennusurakan jälkeen härkätaisteluareenan naapuruuteen uusi uljas kongressi- ja konserttikeskus Auditorio de la Diputación de Alicante (ADDA), niin osattiin odottaa entistä useammin upeita esityksiä hienoissa tiloissa. Musiikin ystävien ei ole tarvinnut pettyä näinä vuosina.


Uusi kausi 2014-2015 avataan lauantaina 18. lokakuuta, jolloin esiintyy Britannian yleisradion BBC:n sinfoniaorkesteri. Suomalaisväriä konserttiin tuo lontoolaisorkesterin ylikapellimestari Sakari Oramo, joka on johtanut tuota maineikasta orkesteria vajaan kahden vuoden ajan. Oman panoksensa konsertille tuo myös tunnettu espanjalainen pianisti Javier Perianes.

Ylikapellimestari Sakari Oramo. (Kuva BBC Symphony Orchestra)

Konsertin ohjelmistossa on Straussia, Ravelia ja Stravinskia. Illan ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä. Konsertti alkaa klo 20.00. Liput maksavat sektoreilla A ja B 50 euroa ja C-sektorilla 40 euroa. Lippuja voi varata etukäteen verkosta osoitteessa www.instanticket.es. Niitä voi ostaa myös kaksi tuntia ennen konserttia avautuvalta lippuluukulta. Konserttisaliin mahtii noin 1500 kuulijaa.

Kerrottakoon tässä jo ennakkoon, että marraskuun 5. päivänä ADDA:ssa esiintyy Helsingin Barokkiorkesteri. Mukana ovat tenori Topi Lehtipuu ja baritoni Arttu Kataja. Tämän konsertin tiedot löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti