sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ruokakorin hintatutkimus Espanjassa

Espanjalainen kuluttajajärjestö Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) on tehnyt 26 vuoden ajan hintavertailuja maan supermarketeissa. Tämä vuotuinen laaja tutkimus on ollut mahdollista yhdistyksen jäsenten avustuksella. Syyskuun lopulla julkistettiin jälleen uusimmat tutkimustulokset.

Tämänvuotisessa tutkimuksessa käytiin läpi 1165 myymälää eri puolilla maata kaikkiaan 63 kaupungissa sekä myös internetissä. OCU on kehittänyt tutkimuksiaan varten kaksi koria sisältäen sellaisia peruselintarvikkeita, hygieniatuotteita ja kotitalouden kulutustavaroita, joita tyypillinen perhe käyttää. Peruskori koostuu 146 tuotteesta. Mukana on tuoretuotteita (liha, kala, hedelmät ja vihannekset), pakattuja elintarvikkeita ja hygieniatuotteita. Tuoretuotteita lukuun ottamatta koriin otetaan johtavia tavaramerkkejä. OCU:n toinen kori sisältää 79 tuotetta, jotka ovat halvoista ryhmistä, esimerkiksi merkittömiä tuotteita.

Tutkimuksen mukaan halvin myymälä tällä kerralla oli Alcampo Vigossa, seuraavina Danin supermarketit Granadassa ja Jaénissa. Kalleimmat kaupat olivat Sánchez Romero Madridissa, Covirán Pamplonassa ja El Corte Inglés Santa Cruz de Tenerifessa.

Myymälöiden kesken saattaa olla kovaa keskinäistä
hintakilpailua ja -vertailua kuten tämäkin kuva osoittaa.
Halvimmat kaupungit olivat Córdoba, Murcia, Vigo, el Corredor del Henares (Madrid), La Coruña ja Orense. Kalleimmat puolestaan vuonna 2014 olivat San Sebastián, Pamplona ja Barcelona.


Kauppaketjuittain laskettuina edullisimmat olivat Dani, Alcampo, Familia ja Sangüi. Oheisessa taulukossa näkyy 19 halvimman ketjun peruskorin hinta vuodessa. Tutkimuksen mukaan kalleimmat ketjut olivat Hiperdirect, Tu Despensa ja erityisesti Sánchez Romero. Kohdistamalla ostokset edulliseen myymälään tai ketjuun voi vuositasolla säästää huomattavia summia.

Tämänvuotisen tutkimuksen julkistamistilaisuus pidettiin Madridissa:

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti