perjantai 5. joulukuuta 2014

Juhlava viikonloppu Espanjassa

Tuleva viikonloppu on Espanjassa yhtä juhlaa, kolme perättäistä pyhäpäivää lauantaista maanantaihin. Joulukuun 6. päivänä juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää, mutta se on myös Espanjassa juhlapäivä, Día de la Constitución (Perustuslain päivä), sillä vuonna 1978 hyväksyttiin kansanäänestyksessä maan nykyinen perustuslaki.


Maanantaina 8. joulukuuta on kansallinen juhlapäivä Inmaculada Concepción (Puhdas hedelmöitys), joka juontaa juurensa Neitsyt Marian “synnittömään” hedelmöitykseen. Torreviejassa juhla kulkee myös nimellä La Purísima (Puhdas, Viaton). Tämä on Torreviejan suojeluspyhimys, joten päivä on myös paikallinen juhla.

Lauantaina 6.12. klo 13 alkaa suomalainen juhlajumalanpalvelus Torreviejan keskustan katolisessa kirkossa. Kirkkokuoroa johtaa kanttori Heikki Seppänen. Sitten klo 15 on itsenäisyyspäivän juhla kulttuurikeskus Virgen del Carmenissa. Ovet avataan yleisölle klo 14.45. Tämän juhlan järjestävät yhdessä Costa Blancan Suomi-Seura ja paikallinen suomalainen ev.lut. seurakunta. Juhla on avoin kaikille. Aurinkorannikolla itsenäisyyspäivän pääjuhla Torremolinosin kongressipalatsissa on maksullinen; lippu ennakkoon ostettuna maksaa kahdeksan euroa, ovelta 10 euroa.

Suomalaisen itsenäisyysjuhlan alustava ohjelma Torreviejassa:
Tervetuloa (rovasti Juhani Huovila)
Musiikkia: Trad., On suuri sun rantas autius
                  Trad., Varjele vakainen luoja (kirkkokuoro, joht. Heikki Seppänen)
Suomen Espanjan suurlähetystön tervehdys (lähetystösiht. Juhana Tuunanen)
Kunniakonsulin tervehdys (Mariano Sánchez Martínez)
Suomi-koulun esitys: joht. Susanna Vaahla
Musiikkia: Oskar Merikanto/Laatokka
(orkesteri, kirkkokuoro ja Jarmo Peltonen, tenori)
Juhlapuhe: Suurlähettiläs (emeritus) Heikki Talvitie
Musiikkia: Jean Sibelius: Finlandia
Veteraanien muistaminen
Musiikkia: Veteraanin iltahuuto
                   Suomalainen rukous
Yhteislaulu: Fredrik Pacius: Maamme
ja lopuksi tarjoilua.


Inmaculada Concepción -kirkko Torreviejan keskustassa.

Lauantai-iltana 6.12. klo 20 avataan Torreviejan keskusaukiolla kirkon edessä upea jouluseimirakennelma, joka käsittää noin 220 neliömetrin alueella lähes tuhat pienoisfiguuria. Seimi on pystyssä loppiaiseen saakka. Tässä näyte viime vuodelta:

 
Huolimatta kolmesta pyhäpäivästä ovat kaupallisista syistä avoinna Carrefourin hipermercadot mm. Torreviejassa ja Orihuela Costalla sekä Alicanten maakunnan suurin ostoskeskus Zenia Boulevard Orihuela Costalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti