perjantai 7. marraskuuta 2014

Orihuelassa juostaan kilpaa ylämäkeen

Espanjassa juoksuharrastus on yksi suosituimpia liikunta- ja kilpailumuotoja. Myös aivan pienillä paikkakunnilla pyritään järjestämään vähintään kerran vuodessa juoksukilpailu, johon osallistuu espanjalaisten lisäksi runsaasti myös maassa asuvia ulkomaalaisia etenkin rannikkoseuduilla.

Orihuelan kaupungissa lähiympäristöineen on vuosittain useita juoksukilpailuja, tarjoaahan vaihteleva maasto siellä hyvin monimuotoisia reittejä. Sunnuntaina marraskuun 9. päivänä Orihuelassa järjestetään kahdeksannen kerran suo-
sittu Carrera de Montaña OriMuela. Ensimmäisen kerran tämä reitti oli kilpailukäytössä vuonna 2007. Juoksukilpailun järjestää paikallinen seura Club Atletismo Tragamillas.


OriMuelan lähtöpaikka on Sierra de Orihuelan pohjoispuolella sijaitsevassa Monte Pinarin urbanisaatiossa, joka on 67 metriä merenpinnan yläpuolella. Maali on Sierra de Orihuelalla sijaitseva ja kauas näkyvä 15-metrinen rautaristi Cruz de la Muela 447 metrin korkeudella. Pituutta reitille tulee noin 4 750 metriä ja korkeuseroa 380 metriä. 


Alussa noin neljännes OriMuelan matkasta juostaan asvaltilla ja loppuosa vaihtelevilla vuoripolkuosuuksilla, joilla piikkikasvit saattavat raapia juoksijoiden jalkoja, etenkin jos on tungosta. Nousujohteisen reitin varrelta voi hyvällä säällä ihailla yli 30 kilometrin päähän kohti Jumillan kuuluisia viinimaastoja. Kilpailijoiden maksimimäärä on 300. Jokaiselta peritään viiden euron osanottomaksu.

OriMuelan kilpailuun osallistuu tänäkin vuonna suomalaisia juoksijoita Caffi Torrevieja -urheiluseurasta. Viime vuonna yksi suomalainen voitti oman sarjansa. Kilpailun maalipaikka Muelan rautaristi on hyvin tunnettu ja arvostettu symboli alueella. Esimerkiksi vuosittain toukokuun alkupäivinä Orihuelan paikallispoliisit valaisevat ristin. Tempauksesta on tehty video:


Ja tältä näyttää valaistu Muelan risti Torreviejan suunnasta illan pimetessä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti