keskiviikko 13. elokuuta 2014

OFIPOL tulee Torreviejaan

Torrevieja on saamassa torstaina 14.8. toisena kaupunkina Espanjassa OFIPOL-systeemin (Oficina Policial Permanente), jolla saadaan poliisin palveluja ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Enää ei siten tarvitse mennä välttämättä poliisiasemalle hoitamaan esimerkiksi tiettyjä lupa- ja valitusasioita, vaan sen voi tehdä virtuaalisessa toimistossa. Aurinkorannikon puolella Málagassa Ofipol otettiin käyttöön jo aikaisemmin ja siitä on tullut siellä suosittu.


Ofipol on innovatiivinen hanke, joka on kehitetty Espanjassa auttamaan maan omia kansalaisia ja myös ulkomaalaisia, jotta nämä saisivat helposti ja nopeasti yhteyden poliisiviranomaiseen. Kielinä ovat espanja ja muut turistien eniten käyttämät kielet. Tämä liikuntaesteetön järjestelmä sopii myös vammaisille, kuuroille, sokeille ja pyörätuolilla liikkuville.

Torrevieja valittiin Ofipol-hankkeessen mm. siksi, että siellä on paljon ihmisiä etenkin lomakaudella sekä omasta maasta että ulkomailta. Torreviejassa Ofipol-pömpeli sijaitsee keskeisellä paikalla vilkkaalla Paseo Vista Alegrella.

Ofipolin käyttö on hyvin helppoa ja yksinkertaista. Käyttäjä tunnistetaan esimerkiksi passin tai ajokortin avulla. Kun asia on käsitelty, syöttää laite kaksi kuittia, joista toinen jää käyttäjlle ja toisen hän sujauttaa allekirjoitettuaan kopissa olevaan postilaatikkoon. Asioinnista on valmistettu lyhyt opastusvideo espanjalaisella selostuksella sekä lisäksi englanninkielisellä tekstillä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti