perjantai 8. elokuuta 2014

Mahtava ilotulitusspektaakkeli Alteassa

Costa Blancan pohjoispäässä sijaitseva Altea on viehättävä merenranta-
kaupunki, jonne muualla rannikolla asuva tai vieraileva suomalainen harvoin eksyy. Alteassa on pieni mutta vireä suomalaisasujaimisto, jolla on Facebookissa oma ryhmä nimeltään Altean Suomi-klubi. Kaupungissa on kirjoilla noin 24 000 asukasta, joista kymmenentuhatta ulkomaalaisia.


Alteassa on vuosittain kaksi pääjuhlaa: maurien ja kristittyjen (Moros y Cristianos) juhla syyskuun loppupuolella ja elokuussa Castell de l’Ollan ilotulitukset, jotka tänä vuonna ovat lauantaina 9. kuluvaa kuuta. Ilotulitusjuhlaa oheisohjelmineen on järjestetty aikaisemmin jo 27 kertaa. 

Altean lahden rannoille ja lähivesille veneillä odotetaan noin 50 000 katselijaa keskiyöllä, jolloin alkaa loistelias yli 20 minuuttia kestävä pyrotekninen spektaakkeli. Sen aikana palaa kaikkiaan yli 2000 kiloa ilotulitusruutia. Joka vuosi valonäytöksessä on uusia mahtavia kuvioita, joita alan parhaat taitajat suunnittelevat.

(Kuva: Comunitat Valenciana)
 
Alteassa on ohjelmaa jo päivällä ja illalla: musiikkia, tanssia, näyttämöviihdettä ja näyttelyitä. Viikonlopun suuren yleisömäärän vuoksi muualta tulevia juhlijoita kehotetaan käyttämään mahdollisimman paljon julkisia kulkuneuvoja ruuhkien minimoimiseksi.

Altean ilotulitusjuhla ajoitetaan vuosittain viikonloppuun lähelle marttyyri San Lorenzon kuolinpäivää 10. elokuuta. Espanjassa halutaan kunnioittaa perinteitä ja järjestetään runsaasti erilaisia juhlia monien tapahtumien merkeissä. Silti voitaneen kysyä, miten järkevää on ampua taivaan tuuliin näin paljon euroja mm. korkean työttömyyden vaivaamassa maassa? Tuoko hetken huvi iloa ja lohtua päivään tai yöhön?

Lisätietoja Altean ilotulitustapahtumasta löytyy sen verkkosivuilta osoitteessa www.castelldelolla.com. Ne, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua tänä vuonna tähän Altean upeaan ja värikkääseen juhlaan, voivat katsoa videon edellisvuoden ilotulituksesta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti