maanantai 11. elokuuta 2014

Joko laululle lähemmä Espanjaan....

Espanja on maa, joka on saanut monen lauluntekijän runosuonen pulppuamaan ja säveltäjän yrittämään parastaan. Monista espanjalaisaiheisista musiikkikap-paleista on tullut vuosien mittaan suosittuja myös suomalaisten keskuudessa. Osa lauluista on tuontitavaraa, mutta osataan sitä Suomessakin tehdä korvaan tarttuvia sanoituksia ja melodioita. Tähän on koottu näytteeksi muutama laulu, lisää sopivia kappaleita voi esittää vaikkapa kommenttiosuudessa. Nautinnollisia musiikkihetkiä tai sitten ei....

Varmaan yksi suosituimpia espanjalaiskappaleita on Eviva España, josta on Suomessakin tehty useita eri versioita, tässä tulkitsijana Marion Rung:


Suomalaisen sanoittajamestarin Juha ”Watt” Vainion käsialaa on Varsinaiset seiväsmatkat, jonka hän myös itse esittää:


Suomalainen Erik tulkitsee tuntojaan laulun keinoin ennen lähtöään vaihto-oppilaaksi Alicanteen itse säveltämässään ja sanoittamassaan kappaleessa Iberian niemimaa, joka löytyy täältä.

Raumalainen Hj. Nortamo on tunnettu sukkelista kertomuksista ja sanoituksista. Tässä esimerkkinä Bellona ja Rodrigo, jonka hauska sanoitus löytyy täältä, ja laulettuna se kuulostaa tältä.


Ronimus on helsinkiläinen yhtye, joka koostuu kolmesta nuoresta kaverista. Musiikkityyli Suomi pop rock. Tässä heidän kappaleensa Espanja:


Tangokuningatar Marita Taavitsainen esittää kappaleen Taas Espanjaan:Toinen kuninkaallinen, tangokuningas Jari Sillanpää matkustaa Malagaan:J. Karjalaisen esittämä kappale on yksinkertaisesti nimeltään Espanja, sanat löytyvät täältä ja itse esitys täältä.

Ehkä jonkun makuun on tämä Sarkastisen esittämä Yksin Espanjaan -kappale:


Oi tätä onnea ja nostalgiaa, Olavi Virran Espanjalainen tango:


Tässä vielä toinenkin kappale Olavi Virralta: Amor, Amor, Amor:


Nuorissa on tulevaisuus; espanjan kielen kerhossa Vantaalla esiopetus- ja alkuopetusikäisillä laulatetaan espanjaksi näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti