keskiviikko 13. elokuuta 2014

Marian taivaaseenastumisen päivä 15. elokuuta

Välillä voi tuntua siltä, että Espanjassa on juhlia juhlien perään. Maassa on yleisiä juhlapäiviä, mutta runsaasti myös paikallisia juhlia, jotka saattavat tulla monille yllätyksenä. Fiestan takia koko paikkakunta saattaa olla kiinni, mutta kuntarajan toisella puolella tulee vastaan arkinen aherrus!

Elokuun 15. päivänä koko Espanja juhlii, joten kannattaa ottaa asia ajoissa huomioon. Tämän viikon perjantaina on Asunción de la Virgen eli Marian taivaaseenastumisen päivä. Suomalaisessa kansanperinteessä Jälki-Maariana tunnettua päivää on vietetty kristikunnassa jo kirkon alkuvuosisatoina ja 600-luvulla siitä tuli virallinen juhlapäivä, mutta vasta vuonna 1950 Marian taivaaseenastumisesta annettiin katolisen kirkon dogmi, jonka mukaan Neitsyt Maria otettiin elämänsä päätteeksi sieluineen ruumiineen taivaaseen. Marian taivaaseen ottamisen juhlapäivää vietetään samaan aikaan ortodoksien Marian kuolonuneen nukkumisen päivänä.


(Kuva: Yksityiskohta Tizianin teoksesta Neitsyt Marian taivaaseenastuminen)
 
15. elokuuta on vapaapäivä monessa maassa eri puolilla maailmaa. Euroopassa vapaapäivää vietetään esimerkiksi Puolassa, Belgiassa, Liettuassa, Italiassa, Kreikassa, Espanjassa ja Portugalissa. Katolilaisille tämä on erittäin tärkeä juhla, yksi kolmesta suuresta Maria-juhlasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti