torstai 25. syyskuuta 2014

Kajakkeja etelän vesillä!

Joku häpeämätön irvileuka on todennut, että ennemmin Välimeri jäätyy kuin jääkiekon Suomen mestaruuden voittaa eräs joukkue, jonka nimeä emme nyt uskalla tässä mainita välttääksemme kannattajien vihastuksen. Onneksemme avoin Välimeri tarjoaa ympärivuotisesti monia mahdollisuuksia, joista viime vuosina runsaasti uusia ystäviä on saanut kajakkikalastus.

Kajakkikalastus on nopeasti kasvava kalastusmuoto, jolla on useita etuja. Moni kalastuksen harrastaja on halunnut löytää uuden perspektiivin kalastukseen kun esimerkiksi perinteinen perhokalastus, heittokalastus tai vetouistelu alkaa tuntua vuosi vuodelta samalta.

Kajakkikalastus on helppoa, kajakilla pääsee eteenpäin matalistakin paikoista ja apajia löytyy vaivattomasti. Liikkuminen on todella hiljaista, mikä nostaa kalastajan adrenaliinitasoa. Kajakki häiritsee ympäristöä huomattavasti venettä vähemmän. Alan harrastajille on tarjolla juuri tähän tarkoitukseen valmistettuja kajakkeja. Niissä on monia pieniä hienouksia kuten istuin, jossa korkeutta voi säätää kalastustavan, melonnan ja olosuhteiden mukaan. Kajakit ovat painoltaan noin 20–40 kiloa, joten niitä on helppo kuljettaa paikasta toiseen esimerkiksi auton katolla tavallisilla taakkatelineillä.


Kajakkikalastus on lyönyt itsensä läpi viime vuosina myös Espanjassa, jopa niin, että alan kilpailuja on alettu järjestää harrastajille eri puolilla maata. Valtakunnallinen kisa Campeonato de España de Pesca desde Kayak järjestetään neljännen kerran, tänä vuonna sunnuntaina 28. syyskuuta Torreviejassa. Kilpailuun on ilmoittautunut 110 osanottajaa, tällä kerralla mukana on ensimmäistä kertaa naisia, sillä kolme on uskaltanut haastaa tämän miesvaltaisen harrastajajoukon.

Torreviejan kaupunki siis isännöi tämänvuotista kilpailua, mutta mukana järjestelytehtävissä on alan järjestöjä, mm. Amigos de la Pesca en Kayak. Kilpailuaika on ensi sunnuntaina klo 8.00 ja 15.00 välillä. Palkintojen jako tapahtuu klo 16.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti