torstai 4. syyskuuta 2014

Torreviejan turistitoimisto palvelee

Torreviejassa kirjoilla olevista asukkaista enemmistö on ulkomaalaisia, joten turismi on erittäin merkittävä elinkeino koko kaupungille. Torrevieja onkin panostanut paljon palvellakseen hyvin ulkomaalaisia mutta myös sisämaasta runsaasti rannikolle tulevia espanjalaisia.

Ennakkoon Torreviejan tarjontaan voi tutustaa esimerkiksi kaupungin viisikielisten nettisivujen välityksellä osoitteessa www.turismodetorrevieja.com. Paikan päällä Torreviejassa on useita turistitoimistoja (oficina de turismo). Viime vuoden kesäkuussa kaupunki avasi uuden päätoimiston keskustassa vilkkaalla rantakadulla Paseo Vista Alegrella.

Torreviejan pääturistitoimisto, Paseo Vista Alegre
 
Heinä- ja elokuu ovat matkailun sesonkia Torreviejassa, silloin kaupungin väliluku moninkertaistuu. Valmistuneen tilaston mukaan noina kahtena kuukautena vieraili turistitoimistoissa yhteensä 16 856 kävijää, jossa on nousua edellisestä vuodesta 27 prosenttia. Asiakkaista 56 % oli ulkomaalaisia ja 44 % espanjalaisia. Näiden kanssa käsiteltiin kaikkiaan 44 604 asiaa. Erityisesti kävijöitä kiinnostivat kulttuuritapahtumat sekä erilaiset juhlat ja muut riennot. Myös yleistiedon saanti Costa Blancasta oli monen matkailijan sydämellä.

Turistitoimistojen virkailijat ovat vastaustensa ohella tehneet tarkkaa tilastotyötä. Heinä-elokuussa kävijöitä rekisteröitiin mm. seuraavasti: Iso-Britannia 2633, pohjoismaat 2156, Ranska 1779, Belgia 602, Saksa 537, Sveitsi 101 ja Italia 96. Lähes puolet (3051) espanjalaisista kävijöistä saapui Madridin seudulta.

Ja jotta numerotieto ei tähän loppuisi, niin todettakoon, että pääturistitoimiston osuus kävijöistä oli 60 prosenttia eli 10 087 henkilöä. Sen keskeinen sijainti ja pitkät aukiolojat ilman siestataukoa tekivät siitä helpon vierailukohteen. Playa del Curan väliaikaisella tiedotuspisteellä kävi 5 086 henkilöä (30 %). La Matan turistitoimiston oven aukaisi heinä-elokuussa 1 683 kävijää. Näiden toimipisteiden lisäksi Torrevieja tarjoaa kaupungintalon pohjakerroksessa erityisesti hallinnollista tietoa asukkailleen ja myös matkustavaisille.

Viime tammikuussa Espanjan matkailumessuilla Torreviejan kaupunki julkisti uuden esittelyvideonsa:

Lisätietoja Torreviejan tarjonnasta löytyy myös mm. näiden sivustojen kautta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti