torstai 18. syyskuuta 2014

Faro del Albir

Espanja on hyvin turistiystävällinen maa. Esimerkiksi maksuttomia ja opastettuja tutustumisvierailuja järjestetään varta vasten monilla paikkakunnilla erilaisiin matkailukohteisiin, joihin ei ehkä muuten pääse tai joihin ei tule helposti mentyä oma-aloitteisesti.

Maininnan arvoinen on tänä syksynä Costa Blancalla tarjolla oleva ohjattu vaellus vuonna 1863 valmistuneelle Albirin majakalle, joka sijaitsee Altean ja Benidormin välissä vuonna 2005 perustetussa Sierra Geladan (valencianoksi Serra Gelada) luonnonpuistossa. Viitenä eri päivänä on mahdollista osallistua majakalle käytiin vaeltelun merkeissä seuraavasti: 24.9., 5.10., 15.10., 2.11. ja 12.11.


Reittinä on ns. punainen reitti (ruta roja), joka on helpohko kestopäällysteinen tie, joten se sopii perheille, eläkeläisille ja vammaisille. Myös lastenvaunut ja polkupyörät tulevat siten kysymykseen. Lähtö on aamuisin klo 9:30 ja paluu tapahtuu viimeistään klo 13:30. Kokoontumispaikkana on informaatiopiste majakan pysäköintialueella, josta on matkaa upeamaisemaisessa maastossa itse majakalle vajaa kolme kilometriä. Pysäköintialue sijaitsee luonnonpuiston yhdellä sisäänkäynnillä, jonne ajo-ohjeet löytyvät esimerkiksi täältä.


Mukaan mahtuu kullakin kerralla ainoastaan 25 henkilöä, joten ilmoittautuminen etukäteen on pakollista joko puhelimitse 629 321 248 / 679 195 912 tai sähköpostilla serragelada@gva.es. Ilmoittautumisen yhteydessä on annettava oma nimi, matka-puhelinnumero, sähköpostiosoite ja asuinpaikkatieto.

Mikäli haluaa kuitenkin liikkua omatoimisesti Sierra Geladan luonnonpuistossa, niin sopiva noin kymmenen kilometrin reitti alkaa samalta pysököintialueellta, mutta päättyy Benidormissa. Tästä reitistä on tehty yksityiskohtainen selostus suomalaisen pariskunnan ylläpitämällä TopWalks-verkkosivulla osoitteessa: http://www.topwalks.net/fi/helada/helada.htm

Alicantessa sijaitsevasta majakasta on kerrottu tässä blogissa aikaisemmin täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti