maanantai 12. tammikuuta 2015

Turisteja palvellaan Torreviejassa

Torreviejassa kirjoilla olevista asukkaista noin puolet on ulkomaalaisia, joten turismi on erittäin merkittävä elinkeino koko kaupungille. Torrevieja onkin panostanut paljon palvellakseen hyvin ulkomaalaisia mutta myös sisämaasta runsaasti rannikolle tulevia espanjalaisia.

Ennakkoon Torreviejan tarjontaan voi tutustua esimerkiksi kaupungin viisikielisten nettisivujen välityksellä osoitteessa www.turismodetorrevieja.com. Paikan päällä Torreviejassa on kaksi varsinaista turistitoimistoa (oficina de turismo). Kesäisin on Curan rannan läheisyydessä lisäksi tilapäinen turistipiste, jonka palveluja käytti 5737 henkilöä viime vuonna.

Playa del Curan palvelupiste turisteille.
Valmistuneen tilaston mukaan viime vuonna vieraili Torreviejan turistitoimistoissa yhteensä 50 909 kävijää, jossa on nousua edellisestä vuodesta 12 prosenttia. Asiakkaista 58,69 % oli ulkomaalaisia ja 41,31 % espanjalaisia.

Pääturistitoimisto Paseo Vista Alegren varrella.

Suurimmat ulkomaiset kävijäkansallisuudet: skandinaavit (8986), britit (7377), ranskalaiset (2635), saksalaiset (2219), belgialaiset (1877), hollantilaiset (811) ja sveitsiläiset (303). Erityisesti kävijöitä kiinnostivat kulttuuritapahtumat sekä erilaiset juhlat ja muut tapahtumat. Myös yleistiedon saanti Costa Blancasta oli monen matkailijan sydämellä.

Torreviejalle valmistui vuosi sitten uusi esittelyvideo:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti