perjantai 23. tammikuuta 2015

Optimistijollat kilpailevat Torreviejassa

Optimistijolla, "optari", on yhdelle purjehtijalle suunniteltu juniorikevytvene, jolla voi purjehtia noin 7–8 -vuotiaasta aina 15-vuotiaaksi saakka tai kunnes purjehtija alkaa saavuttaa noin 50 kilon painon. Optimisti on oivallinen alkeisharjoitusvene, jota jo nuorimmatkin purjehtijat pystyvät käsittelemään. Ensimmäinen jolla suunniteltiin vuonna 1947. Nyt aktiivisia harrastajia on yli sadassa maassa, ja näiden kesken järjestetään kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja.

Torreviejassa pidetään nyt kahdeksannen kerran kansainvälinen optimistijollakilpailu 23.–25. tammikuuta. Osanottajia on yhteensä noin 330 kaikkiaan 16 eri maasta. Espanjalaisten lisäksi runsaasti on portugalilaisia, peräti 42 purjehtijaa. Pohjoismaista on suurin kilpailijaryhmä Suomesta, 18 purjehtijaa, Ruotsista on 10, Norjasta 4 ja Tanskasta 2. Kilpailun isäntänä on Torreviejan Real Club Náutico. Lisätietoja löytyy täältä.

Suomalaiset tulivat harjoitusleirille Costa Blancalle jo muutama päivä ennen kilpailuviikonloppua tutustumaan olosuh-teisiin ja hakemaan viime hetken tuntumaa. Veneitä on näinä päivinä näkynyt jo runsaasti Torreviejan vesillä, kun kilpailijat ovat totutelleet Välimeren aaltoihin ja tuuliolosuhteisiin.

Aamupäivisin klo 10 alkaen kannattaa tähystellä Torreviejan rannoilta merelle päin, sillä jollien purjet täyttävät horisontin. Tässä yksi video viimevuotisesta kilpailusta: 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti