perjantai 3. huhtikuuta 2015

Omalääkärin vastaanotolle, netin kautta!


Costa Blancan alueella terveyskeskuksiin saa yleensä melko helposti vastaanotto-aikoja. Jos sinulla on espanjalainen SIP-kortti, niin puhelinvarausten rinnalla toimii myös netin kautta tehtävä varausrutiini. Sitä kautta saa varattua omalääkärille tai -hoitajalle aikoja, jopa samalle päivälle.

Varauksen tekemiseksi mene sivulle www.san.gva.es/citaprevia. Sieltä aukeaa:


Täytä tarvittavat kohdat, eli SIP-numerosi sekä syntymäaikasi (pv, kk, vuosi) ja sen jälkeen paina Validar sivun alareunasta.

Hetken kuluttua esiin tulee henkilötietosi, samalla ilmoitat, että mille päivälle (a partir del dia) ja mille aikavälille (desde la hora) (alkaen aika ja loppuen aika) (hasta la hora) haluat tilata ajan omalääkärillesi (medicina familiar).


Tee valinta ja paina Seleccionar sivun alalaidassa eteenpäin menemisen merkiksi. Jos sen sijaan haluat ajan omahoitajalle, niin valitse kohta Seleccionar otro service. Siellä on valinta kumpaa haluat tavata. Se sivu näyttää tältä:


Kun olet antanut ehdotuksen päivästä ja aikavälistä ja painanut sitä Seleccionar-nappulaa, tulee esiin sivu, joka näyttää esimerkiksi tältä:


Sivun alareunassa ovat ne vapaat ajat, jotka ovat valitsemallasi aikavälillä. Jos niistä joku käy, niin paina Confirmar cita. Jos taas haluat muokata ajanvarauskriteereitä, niin paina Modificar criterios. Silloin palaat sivulle Selección de criterios ja voit valita eri aikavälin tai päivän.

Voit tätä kautta etsiä juuri sinulle sopivan ajan. Sivun kolmannesta napista Seleccionar otro servicio pääset sivulle, jossa valitaan lääkäri/hoitaja. Kun olet vahvistanut ajan painamalla Confirmar cita -nappia, niin sitä seuraavalla sivulla, jossa aika vahvistetaan, on myös tulostusmahdollisuus (Imprimir) tälle juuri sovitulle tapaamiselle.
(Teksti ja kuvakaappaukset: Stefan Andersson)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti