sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pienoismallien maailmaa ihastuttaa

Torreviejassa on parhaillaan menossa ainutlaatuinen pienoismallien näyttely, jossa on esillä radio-ohjattuja aluksia. Kyse on jokakeväisestä näyttelystä, jota isännöi torreviejalaisten oma pienoismallien yhdistys Asociación de Modelismo Naval Torrevieja. Tässä kahdennentoista kerran järjestetyssä näyttelyssä on osallistujia koko Espanjan alueelta kaikkiaan 14 harrastajayhdistyksestä.

Esillä on kattava kokonaisuus maailman merillä kulkevien alusten pienoismalleja, niin muinaisia kuin nykyisiäkin. Silmiinpistävää on, että kaikissa pienoismalleissa on hämmästyttävä määrä pieniä yksityiskohtia. Niiden tekemiseen on varmasti mennyt kymmeniä tai satoja tunteja. Harrastajien tavoitteena on tehdä mahdollisimman autenttisia pienoismalleja ja tuoda niiden välityksellä merenkulkua tutummaksi suurelle yleisölle. Pienoismallit pyritään tekemään niin purjehduskelpoisiksi kuin mahdollista. Yleensä lauantaisin klo 10–14 välillä radio-ohjattuja aluksia esitellään puiston altaassa, tosin pienellä kelivarauksella.



Ainutlaatuinen näyttely on avoinna 17. huhtikuuta asti. Paikkana on suomalaisten keskuudessa tunnettu kansallisuuksien puisto eli Parque de las Naciones. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–14 ja 17–20, maanantaisin suljettu. Sinne on vapaa pääsy. Perheiden kannattaa kokonaisuudessaan vierailla näyttelyssä, sillä kaikille on katsottavaa, mutta erityisesti perheen pienille pojille ja isollekin eli isille....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti