maanantai 6. huhtikuuta 2015

Suomen eduskuntavaalien ennakkoäänestys Espanjassa


Suomessa toimitetaan eduskuntavaalit 19. huhtikuuta 2015. Vaaleissa valitaan 200 kansanedustajaa neljäksi vuodeksi. Äänestää voi joko varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 19.4. tai ennakkoon ennakkoäänestysaikana 8.–14.4. Ulkomailla ennakkoäänestys toimitetaan 8.–11. huhtikuuta. Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Äänioikeus on jokaisella Suomen kansalaisella, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Äänestää voi vain omassa vaalipiirissä ehdokkaana olevaa henkilöä. Lisätietoja saa oikeusministeriön vaalisivulta www.vaalit.fi.


Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on Espanjassa mahdollista 11 eri paikkakunnalla. Costa Blancalla voi äänestää Torreviejassa 8.–11.4. klo 10–14 hotelli Doña Monsessa, jonka sijainti löytyy täältä. Kaikki äänestyspaikat Espanjassa tämän linkin välityksellä: http://tulospalvelu.vaalit.fi/E-2015/fi/uap_724.html 


Äänestyspaikan koordinaatit: hotellin etupuolelta sisään, portaat alaspäin ja vasemmalle.
 
Äänestyspaikalle mentäessä mukaan on otettava henkilöllisyystodistus, joka voi olla passi, ajokortti tai vastaava virallinen ja kuvallinen asiakirja sekä ilmoituskortti (postitse tullut ilmoitus äänioikeudesta). Ilmoituskortti ei ole pakollinen. 


Viime kevään eurovaalien vaalilautakunta Torreviejassa: takarivi vasemmalta oikealle: Pirjo Mattsson, Arja Hynninen. Eturivi vasemmalta oikealle: Tuija Sutinen, Liisa Järn, Ossi Sutinen.

Eduskuntavaalit pidetään normaalisti neljän vuoden välein. Suomalaiset ovat äänestäneet ahkerasti aikaisempina kertoina Torreviejassa. Taulukko kertoo annetut äänet päivittäin kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa:
 
                                                                                               2007   2011

        Ensimmäinen äänestyspäivä    254    250
        Toinen äänestyspäivä         302    375
        Kolmas äänestyspäivä         151    191
        Neljäs äänestyspäivä          87    140  
                                                                                           ---    ---        
        Yhteensä                     794    956

Pilar de la Horadadan kunniakonsulaatti Costa Blancalla on suljettu keskiviikkona 8.4. ja perjantaina 10.4. Suomen eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen järjestelyiden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti