lauantai 28. helmikuuta 2015

Suomen Espanjan suurlähettilään vierailu Torreviejassa

Suomen Espanjan suurlähettiläs Roberto Tanzi-Albi vieraili Torreviejassa torstaina 26. helmikuuta. Costa Blanca näytti parhaat puolensa, sillä lämpömittari kohosi aurinkoisena päivänä 24 plusasteeseen. Syyskuusta 2013 lähtien Madridissa suurlähettiläänä toiminut Tanzi-Albi on vieraillut Torreviejassa kerran aikaisemminkin. Hän osallistui vuoden 2013 marraskuussa suomalaisen seurakunnan 25-vuotisjuhlaan.

Suurlähettilään tiivis yhden päivän ohjelma sisälsi useita tutustumiskohteita. Hän vieraili Torreviejan kaupungintalolla, jossa tilaisuutta isännöi kaupunginjohtaja Eduardo Dolón. Mukana olivat myös kaupungin ulkomaalaisasioista vastaava Rosario Martínez Chazarra ja Suomen Costa Blancan kunniakonsuli Mariano Sánchez. Keskusteluissa todettiin yli 1100 suomalaisen integroituneen hyvin Torreviejaan. Kaupungissa on kirjoilla hieman yli satatuhatta henkilöä, joista noin puolet on ulkomaalaisia. Muistona vierailustaan suurlähettiläs sai tyypillisen suolaveneen pienoismallin.

Suomi-Seuran toimistolla.
Suurlähettiläs Tanzi-Albi poikkesi myös Orihuela Costan puolella, jossa kohteena oli Skandinaavisen koulun tilat. Koulun rehtori ja suomalainen vararehtori kertoivat tästä oppilaitoksesta, jossa oppilaat rakastavat koulunkäyntiä! Koulun visiona on tulla parhaaksi pohjoismaiseksi kouluksi Espanjassa. Koulu on pieni, rauhallinen ja viihtyisä alle 70 oppilaan alakoulu, jossa jokainen saa olla oma itsensä, ja jossa oppilaita jatkuvasti kannustetaan oppimaan enemmän, koulussa arvostetaan työrauhaa ja vahvistetaan uskoa tulevaisuuteen.

Suurlähettilään seuraava kohde oli Costa Blancan Suomi-Seuran toimisto Calle Concordia -kadulla Torreviejassa. Seuran kahvilatiloissa puheenjohtaja Jouko Raidan isännöimässä tilaisuudessa suurlähettiläs tapasi yhdistyksen hallituksen jäseniä ja muita Costa Blancan suomalaisia. Keskusteltiin yleisesti Torreviejan alueen työmahdollisuuksista ja yrittäjyydestä sekä Suomi-Seuran toiminnasta. Suurlähettiläs antoi Seuralle lahjaksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön uuden taulun. Suurlähettiläs oli tyytyväinen Costa Blancan suomalaisten asukkaiden yhteishengestä sekä myönteisestä ilmapiiristä.


Suomi-Seuran puheenjohtaja Jouko Raita (vas) toivotti vieraat tervetulleiksi jo kadulla. Oikealla kunniakonsuli Mariano Sánchez ja hänen vierellään suurlähettiläs Roberto Tanzi-Albi.
 
Suurlähettilään viimeinen vierailukohde oli Costa Blancan suomalainen seurakunta, jossa seurakunnan toimintaa esitteli rovasti Juhani Huovila. Kanttori Heikki Seppänen totesi seurakunnan vilkkaan musiikkielämän huipentuvan maaliskuulla esitettävään Johannes-passioon.
 
Suurlähetystön lahja Suomi-Seuralle.
Suurlähettiläs Tanzi-Albi oli tyytyväinen Costa Blancalla näkemäänsä ja kuulemaansa. Jopa häämöttävä oma eläkepaikka voisi ehkä löytyä tältä suunnalta, vaikka myös Cádizin seutu on käynyt hänen mielessään.

Vilkas keskustelu käynnissä Suomi-Seuran toimistolla.

Ulkoasianneuvos Roberto Tanzi-Albi on ollut 1.9.2013 lähtien Madridissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävissä. Hän siirtyi Espanjaan Kairosta, missä oli ollut suurlähettiläänä vuodesta 2009. Hän on työskennellyt Suomen suurlähetystössä Tallinnassa ministerineuvoksena sekä erilaisissa tehtävissä Pariisissa, Washingtonissa, Riadissa ja Méxicossa. Ulkoministeriössä Tanzi-Albi on toiminut useissa tehtävissä poliittisella osastolla sekä Eurooppatiedotuksen päällikkönä ja tiedotusyksikön päällikkönä viestintä- ja kulttuuriosastolla. Tanzi-Albi aloitti ulkoministeriössä vuonna 1984. Hän pitää ulkoministeriön verkkosivuilla Espanja-aiheista blogia.

(Kuvat Mirja Palmanto)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti