perjantai 6. maaliskuuta 2015

Suomalaista passia voi hakea myös Costa Blancalla

Suomen passia voi hakea myös Espanjassa. Suomen Madridin suurlähetystön liikkuva passinantopiste (ns. passisalkku) tulee Costa Blancalle Pilar de la Horadadan kunniakonsulaattiin 9. maaliskuuta. Passin voi uusia hyvissä ajoin ennen sen umpeutumista. Monilla on vääriä luuloja asiasta, ettei näin voisi tehdä.

Passisalkku on Ulkoasiainministeriössä koottu passilaitteisto, joka mahtuu noin 13 kiloa painavaan pienehköön matkalaukkuun. Laitteistoon kuuluvat kannettavan tietokoneen lisäksi kamera ja salamavalolaitteet passikuvien ottamista varten sekä lisäksi erillinen kokoontaitettava taustakangas. Passijärjestelmän ohjelma ottaa hakijasta valokuvan ja biometriset tunnisteet.

Kunniakonsulaatin muun toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi passihakemusten jättäminen edellyttää etukäteen tehtävää ajanvarausta. Ajanvaraukset Pilar de la Horadadan kunniakonsulaattiin: ma, ke, pe klo 10.00–13.00 puh. (+34) 966 766 412. Katuosoite on Calle Mayor 23-3B.

Passisalkku ja konsulivirkailija Arja Hynninen, Pilar de la Horadada.

Passin hinta normaalilla toimitusaikataululla (noin 2–3 viikkoa) on 140 euroa, johon lisätään postitusmaksuna seitsemän euroa, jos passia ei noudeta Madridin suurlähetystöstä. Se on siis postitusmaksu Pilarin konsulaattiin tai kotiosoitteeseen. Passi noudetaan henkilökohtaisesti, mutta jos on estynyt itse noutamaan, tarvitaan vapaamuotoinen valtakirja noutajalle.

Passia anottaessa mukaan tarvitaan vanha passi, mahdollinen NIE/residenssitodistus ja maksukuitti etukäteen maksetusta 147 €. Alaikäisen passianomukseen tarvitaan huoltajien kirjalliset suostumukset ja myös vanhempien passit.

Kunniakonsulaatissa käsiteltävä passihakemus maksetaan etukäteen suurlähetystön pankkitilille. Hakemusta tehtäessä mukana tulee olla alkuperäinen kuitti tilillepanosta tai tilisiirrosta. Lähempiä lisätietoja passihakemuksesta suurlähetystön verkkosivuilla: www.finlandia.es/public/default.aspx?nodeid=36831

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti