tiistai 4. marraskuuta 2014

Suomalainen AA-liike Espanjassa

Kaikki tietävät, mitä kirjaimet AA tarkoittavat. Vuonna 1935 perustettu Nimettömät alkoholistit (Alcoholics Anonymous) on maailman vanhin, tunnetuin ja menestyksekkäin vertaistukijärjestö. AA-liikkeessä jäsenten päämääränä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius. Siellä pelkkien etunimien käyttö takaa anonymiteetin eli nimettömyyden. Lyhyesti sanottuna AA tarjoaa toveruusjärjestönä sosiaalista toimintaa, joka voi toimia juomisen korvikkeena.

AA-liike on levinnyt lähes kaikkialle maailmaan. Suomenkielistä toimintaa on Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Aurinkorannikolla toimii Espanjan laajin suomenkielinen AA-liike, onhan siellä maan suurin suomalainen siirtokunta. Suosittuina turistikohteina tunnetut Kanarian saaret ovat myös suomenkielisessä AA-toiminnassa mukana.


Myös Costa Blancalla on jo vuosikausia toiminut oma AA-ryhmä Torreviejassa. Se kokoontuu kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin klo 19 suomalaisen ev.lut. seurakunnan seurakuntakodilla osoitteessa Calle Maldonado 2. Kuukauden ensimmäinen kokous on avoin kaikille alkoholismista kiinnostuneille. Torreviejassa voi AA:n auttavaan puhelimeen 652 034 855 soittaa joka päivä klo 16–20.

AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteiset ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään alkoholismista. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa juominen. Lisätietoja esimerkiksi Suomen AA:n nettisivujen kautta: www.aa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti