maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mar Menor on suojaisa uintipaikka

Mar Menorin laguuni sijaitsee Costa Blancan eteläosassa, mutta jos ihan tarkkoja ollaan, se kuuluu Costa Calidaan ja Murciaan.


Sisämaan puoleista rantaviivaa rytmittävät pienemmät tai suuremmat kylät. Kaikissa näistä on sinisen lipun rannat ja viehättävät rantabulevardit kioskeineen  ja ravintoloineen. Meri on tyyni ja rantavesi pitkään matala. Vesi on lämmintä, sillä se lämpenee nopeasti laguunin matalan keskisyvyyden ansioista; syvin kohta on 8 metriä. Hyviä uimapaikkoja löytyy helposti, kun poikkeaa N 332 -tieltä rannan puolelle, esimerkiksi Los Alcázaresin kohdalta.

Mar Menorin rannat ovat useasta kohdasta matalavetisiä ja erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Los Alcázaresin rantabulevardi on noin 5 km pituinen.

La Mangan puoli sen sijaan on tunnelmaltaan hyvin erilainen. Kannas on kapeimmillaan vain 100 metriä leveä, se on 22 km pitkä ja kauttaaltaan tiivisti rakennettu. Hotellit ja huvilat ovat vieri vieressä, ja niiden keskellä kulkee autotie. Kannaksen voi ajaa päästä päähän, mutta samaa reittiä on palattava takaisin, sillä merellä on vapaa pääsy laguuniin sen pohjoisosasta eikä siltaa tässä kohdassa ole. Video näyttää miten kannas on muuttunut vuoden 1956 jälkeen runsaan 50 vuoden aikana:


Ihoa virkistäviä mutakylpyjä voi ottaa laguunin pohjoisosassa La Punticassa. Mar Menorin mudan sanotaan auttavan iho-ongelmiin, jopa reumaan ja muihin nivelsairauksiin. Muta sivellään vartalolle käsin, annetaan kuivahtaa ja pestään sitten pois merivedellä. Pesua ennen on syytä muistaa ottaa mutakylpykuvat (tai video kuten alempana) itselle muistoksi ja tuttaville näytettäväksi. (Teksti ja kuvat: Mirja Palmanto)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti