perjantai 30. toukokuuta 2014

Torreviejan vaakuna

Espanjassa on kuntia noin 8100. Luku tuntuu kovin korkealta suomalaisesta, joka on tottunut kotimaansa huomattavasti pienempään määrään eli noin 320 kuntaan. Espanjassa on siten riittänyt vuosien saatossa töitä monelle heraldisen tunnuksen suunnittelijalle, kun jokaiselle kunnalle on tehty esimerkiksi oma vaakuna.

Torreviejan kaupungin värikäs vaakuna symboloi alueen muinaista rannikkoa. Merellä näkyy purjealus, jollaisilla vietiin Torreviejasta suolaa. Vaakunassa on kaksi pientä rakennusta, jotka kuvaavat kasvavaa Torreviejaa. Taivaalla lentelee viisi lokkia. Vaakunan koko keskialueen täyttää vartiotorni, joka osittain vahingoittuneena muistuttaa Torreviejaa kohdanneesta tuhoisasta maanjäristyksestä vuonna 1829. Vartiotornin yläpuolella on vinoneliö, jossa on punaisia ja keltaisia raitoja merkkinä kuulumisesta entiseen Aragonian kuningaskuntaan. Vaakunaa koristaa symbolinen kuninkaallinen kruunu. Vaakunaa kuvaillaan myös Torreviejan hymnissä.

Torreviejan vaakunan vartiotorni on nykyisen Torre del Moron edeltäjä, joka pystytettiin alunperin jo 1300-luvulla vahtimaan mereltä käsin tulevia rosvoja. Torni on sittemmin tuhoutunut historian saatossa, ja nykyinen on pieni jäljitelmä, joka on restauroitu vuonna 1960 ja uudelleen vuonna 1994 nykyiseen asuunsa.

Kuntavaakunoiden vauhdikas kuvakavalkadi Alicanten maakunnan eteläosasta (Vega Baja):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti